SQUARE-ACI International Conference on Biotechnology in Health and Agriculture 2017

December 29 - 30, 2017 | Dhaka, Bangladesh

Schedules

29-30 December, 2017, 9:00 AM | Dhaka

Day 1, December 29 2017: Conference day theme: Biotechnology in Health and Agriculture
Session Start Time End Time Duration
Inaugural Session (Main Hall) 9:00 AM 10:00 AM 1 Hour
Tea Break 10:00 AM 10:30 AM 30 Minutes
Plenary Lecture 1 (Main Hall) 10:30 AM 11:30 AM 1 Hour
Technical Session 1: Agricultural Biotechnology (Main Hall) 11:30 AM 12:30 PM 1 Hour
Technical Session 2: Food Biotechnology (Seminar Hall) 11:30 AM 12:30 PM 1 Hour
Lunch & Prayer Break 12:30 PM 14:00 PM 1 H 30 min
Technical Session 3: Environment and Climate change (Main Hall) 14:00 PM 15:00 PM 1 Hour
Technical Session 4: Forensic science (Seminar Hall) 14:00 PM 15:00 PM 1 Hour
Technical Session 5: Genetics and Genomics (Main Hall) 15:00 PM 16:00 PM 1 Hour
Technical Session 6: Medical Biotechnology (Seminar hall) 15:00 PM 16:00 PM 1 Hour
Tea Asar & Magrib prayer Break 16:00 PM 17:30 PM 1 H 30 min
Cultural Program and Dinner 17:30 PM 21:00 PM 3H 30 min

Day 2, December 30 2017: Conference day theme: ICT in Biotechnology
Session Start Time End Time Duration
Opening Session— ICT in Biotechnology 9:00 AM 9:30 AM 30 Minutes
Plenary Lecture 2 (Main Hall) 9.30 AM 10.00 am 30 Minutes
Tea Break 10:00 AM 10:30 AM 30 Minutes
Technical Session 7: Bioinformatics and computational biology (Main Hall) 10:30 AM 11:30 AM 1 Hour
Technical Session 8: Pharmaceutics and Nano biotechnology (Seminar Hall) 10:30 AM 11:30 AM 1 Hour
Poster Session 11:30 AM 14:00 PM 2H 30 min
Lunch & Prayer Break 13:00 PM 14:00 PM 1 Hour
2015-16 and 2017-18 GNOBB Awards and lectures (Main Hall) 14:30 PM 15:30 PM 1 Hour
Award Giving and Closing Ceremony (Main Hall) 15:30 PM 14:30 PM 1 Hour
Tea and end 16:30 PM 17:00 30 Minutes